Regenboog

Spiraalgewijs door je chakra's

Ga met je aandacht naar je hart (4e chakra) en voel hoe je hart het centrum is van je lichaam. Benader je hart alsof je het nog nooit eerder hebt gevoeld en wees nieuwsgierig hoe je hartcentrum aanvoelt . Blijf daar een tijdje met je aandacht en je kunt benieuwd zijn wat het je heeft te vertellen.
Als je er klaar voor bent, zie je een zilveren draad vanuit je hart naar beneden gaan. Volg deze kwikzilveren draad naar je solar plexus (3e chakra).

Blijf even met je aandacht in je solar plexus. Voel hoe je je daar kunt centreren en ga na hoe het daar voelt. Leer je solar plexus kennen en benader het met een nieuwsgierigheid alsof je het nog niet eerder hebt gezien.
Na een tijdje, als het goed voelt, zie je een zilveren draad komen uit je solar plexus, omhoog naar je keelchakra (5e chakra).

Blijf even in je keelcentrum en voel je daar gecentreerd. Merk hoe je keelchakra aanvoelt en kijk ernaar alsof je het nog niet eerder hebt gezien.
Na een tijdje komt een zilveren draad uit je harchakra. Volg het pad van die draad naar beneden, naar je sacraalchakra (2e chakra), net onder je navel.

Blijf even met je aandacht in je sacraalchakra en voel jezelf daar gecentreerd. Leer het gevoel van het 2e chakra kennen. Benader het alsof je het voor het eerst leert kennen.
Als de tijd daar is, zie je een zilveren draad uit het sacraalchakra komen. Volg die draad omhoog NIET naar je derde oog (6e chakra) maar naar je kruinchakra (7e chakra)

Aangekomen in je kruinchakra kan je een gevoel van verrukking ervaren, alsof je zo weg zou kunnen zweven. Zorg er dus voor gegrond te blijven. Het is een geweldige plek waar je contact maakt met hogere sferen. Het is echter niet de bedoeling dat je wegzweeft want je bent nog niet klaar met je reis door de chakra's.
Als je er klaar voor bent verschijnt een zilveren draad die je naar beneden volgt, naar je stuitchakra (1e chakra).

Je stuitchakra is direct verbonden met het centrum van de aarde, waardoor een sterke aantrekkingskracht ontstaat. Voel maar eens hoe het daar voelt. Onderzoek het gevoel alsof je het helemaal nieuw is, alsof je nog nooit met je aandacht in je stuitchakra bent geweest. Blijf daar echter niet te lang hangen. Je reis door de chakra's is nog niet af.
Als je er klaar voor bent, zie je een zilveren draad uit je stuitchakra komen. Volg die kwikzilveren draad omhoog naar je derde oog (6e chakra).

Je derde oog is ook een bijzondere plek. Hier komen alle draden van alle chakra's samen. Ze integreren hier in een eenheid die jouw wezen is, in dit leven. Sommigen noemen dit de 'heldere duisternis'.
Dit klinkt paradoxaal, hoe kan duisternis helder zijn? Als je deze oefening uitvoert zal je echter ervaren wat dit betekent. Woorden kunnen het niet uitleggen, met je gevoel kan je het wel ervaren. Blijf een tijdje in dit chakra centrum maar verdwaal er niet.
Als je klaar bent om te vertrekken, dank dan je derde oog en alle andere chakra's dat ze zichzelf hebben getoond. Zeg ze dat je ze nog eens zal bezoeken om meer van ze te leren.

Nu is het tijd om terug te keren. Adem diep in en adem met een zucht uit, adem nog eens in en zucht uit. Doe dat nog een derde keer. Slik. Beweeg je mond, wiebel je vingers en tenen, wrijf je handen samen en wrijf je