vorige  tarotpagina  volgende
https://images.chakra-san.nl/bronwijsheid/18.png
... Text lezen ...

Bron van Wijsheid kaarten

18 - De Mandala

Kernwoorden

Volledigheid. Orde scheppen in chaos. Een helende droom. Een weg vinden door het labyrint van het leven. Het rad van lotsbestemming. Cycli en seizoenen. Caleidoscoop. Een reis voorwaarts. De onderbewuste kracht om volledigheid te scheppen.

Deze kaart verwijst naar de chaotische of heldere levensomstandigheden die samen een puzzel vormen. De mandala is de doolhof. Hij vertegenwoordigt de manier waarop alle wegen van de psyche naar een centraal punt leiden, de essentie van de ik - de totaliteit van het individu in zowel bewuste als onderbewuste aspecten. De kaart komt vaak te voorschijn wanneer voortekens of betekenisvolle toevailigheden ('synchroniciteit') in uw externe wereld plaatsvinden. Zijn verschijning is een teken dat u de goede kant opgaat, dat de dingen op zijn plaats beginnen te vallen in uw leven. Er vindt een verandering in het patroon plaats.

De kaart vertegenwoordigt persoonlijke groei, een vervulling van het lot of het recht zetten van zaken. Het belooft dat orde in het leven mogelijk is. U bent in staat de rommelige en storende elementen te verwijderen uit uw leven of psyche, of ze in harmonie te brengen met uw leven of uzelf. De orde is al latent aanwezig in de chaos.

Omgekeerde betekenis

De omgekeerde kaart duidt erop dat het lot u slecht gestemd is. Niets komt tot een geheel. Chaos scheppen in de orde. Dingen zijn niet logisch. Aan het langste strootje trekken. Een doolhof. lets klopt níet, er ontbreekt een stuk, waardoor de machine, het project of de relatie niet kan werken. Nog niet af, waardoor u niet verder kunt. Verstoorde psyche. De verkeerde doelen nastreven.

Met de woorden van Jung

Als een mandala beschreven wordt als een symbool van de ik gezien in een dwarsdoorsnede, dan zou de boom een zijaanzicht laten zien: de ik als een proces van groei. Vrij vertaald naar C.C. Jung, Alchemical Studies