2024-02-11Chakra kaarten 10 Mijn vraag was of ik behoeftig ben. Balans van het stuitchakra. Hm. Daar moet ik even over nadenken.
2024-02-10Chaplin gedicht 9
2023-12-29Orakel van de Verandering 30
2023-12-26Innerlijk Kind Tarot 17
2023-12-10Mystic Dreamer Tarot s6 Ik wilde een kaart mbt mijn contante gevoel van onveiligheid en wat ik daaraan probeer te doen dmv stimuleren van de nervus vagus. Dit is een kaart van victorie, overwinning en hij komt heel negatief op me over. Sombere kleuren, naargeestig. Ik heb overwonnen maar het voelt niet zo.
Dat komt overeen met mijn gevoel van het moment. Ik ben enorm gegroeid, kan onveiligheid bij mezelf opmerken en eraan werken zodat ik weer in verbinding kan komen. Op het moment voelt de verbinding echter niet heel sterk en positief. Mijn lichaam is moe. Ik ben bang voor alles wat er allemaal speelt, vooral op financieel gebied. Ergens weet ik best dat het allemaal veel nu is en dat ik het heel goed doe. Maar het vele overweldigt me en ik zou het liefste dissocieren.
Misschien is dat nu het moeilijkste: ik wil niet meer opgeven, me overgeven. En dat betekent dat ik daadwerkelijk verbinding met mezelf moet houden, ook met de zware gevoelens.
Waar ik nu oa mee zit: Peerdeman heeft me laten zien dat het goed mogelijk is om de 2 hondjes gedisciplineerd naast me te laten lopen. Alleen kost dat veel inspanning. Ik wil het makkelijk houden en dat heeft allerlei gevolgen en effecten. Ik vind dat ik naar hem toe verplicht ben om zijn instructies op te volgen. Onzin natuurlijk. Dat ga ik alleen doen als ik er achter sta. Maar ik zag wel dat het werkte.

OK, nu zal mijn hoofd alleen maar meer chaos creeren. Even veiligheid oproepen, in verbinding gaan en dan voelen wat ik echt wil.
2023-12-08 z5 Five of swonds
2023-12-07Innerlijk Kind Tarot z5
2023-12-07 z5
2023-12-07 z5
2023-12-07Innerlijk Kind Tarot 0 Zeven van de staven
2023-11-29Rider Waite Tarot b13
2023-11-20Innerlijk Kind Tarot z14
2023-11-14Hello Kitty Tarot s2
2023-10-03Deviant Moon Tarot z2 Vandaag ben ik zo verdrietig! Ik heb er zelfs een reading door moeten afzeggen. Zonet heb ik de kronieken voor mezelf geopend en ik vraag steun bij het goed doorvoelen van wat nu geheeld mag worden. Ik schreef eerst 'wat ik ga helen' maar ik besef dat ik dat vermogen niet heb. Een probleem kan je niet oplossen op het nivo waarop het is ontstaan. Ik heb hulp nodig bij die heling.
En die hulp wordt me gegeven omdat ik er om vraag. Dit is het belangrijkste wat ik nu te leren heb: ik doe het samen met mijn gidsen. Ik neem de risico's en leer de lessen, maar ik mag altijd ondersteuning vragen. Daar zijn ze voor. Een inzicht dat ik alle 60 jaren niet van mensen heb mogen leren.
Waar gaat mijn verdriet over? Laat ik maar naar de bron gaan.
Ten eerste leer ik dat op momenten als deze ik voor mezelf moet kiezen. Er komen mensen (virtueel) langs en ik heb een automatische neiging om te reageren, maar houd mezelf in omdat ik nu belangrijker ben. Als ik weer op orde ben kan ik reageren. Dit is een grote stap voor mij! <3
Ik mag nog wel leren dat ik uit mijn gevoel stap als ik aandacht geef aan anderen - ook al ga ik daarna terug naar mezelf.
2023-07-24Magical Forest Tarot b4 Wat als ik als kind niet had geleerd dat ik altijd alert moet zijn op de gevoelens van mijn ouders? Als zij gericht waren geweest op mijn ervaringen en me hadden geholpen die te benoemen en reguleren?

Ik zou me veel veiliger hebben gevoeld, minder alert en daardoor meer zelfvertrouwen hebben. Ik zou van nature bezig zijn met mijn eigen ervaringen in plaats van die van andere mensen.
Als iemand mijn aandacht zou vragen zou ik even met mijn energie naar buiten treden, zodat we elkaar zouden ontmoeten in het midden en echt konden communiceren. Er zou een soort elastiek in mij zitten waardoor telkens mijn aandacht weer naar binnen wordt getrokken. Ik zou dus ook automatisch weten wat ik voel (want ik heb ook geleerd om mijn gevoelens te benoemen en ze te respecteren)
Nu, daarentegen, stort ik al mijn energie in de ander. Enorm vermoeiend.

Als mijn moeder een keertje me zou moeten achterlaten zou ze me geruststellen dat ze weer terugkomt en dat we het dan weer fijn hebben. Ze zou uitleggen dat moeders af en toe hun kindjes niet mee kunnen nemen maar dat dat niet betekent dat ze niet zielsveel van die kindjes houden. Tijdens haar uitleg zou ik met een knoop in mijn buik zitten en mama zou dat benoemen. 'klopt het dat je een beetje bang bent?' Ik heb nooit geleerd dat ik me groot zou moeten houden - dat komt later pas, als ik er klaar voor ben - dus ik huil een beetje en mama slaat haar armen om me heen. Ook als ik hard begin te brullen blijft ze me gewoon vasthouden. Eigenlijk weet ik niet zo goed waarom ik moet huilen maar ik mag mijn tranen laten stromen tot ze opdrogen. Dan ga ik weer lekker spelen.
2023-07-23Shadowscapes Tarot z11 Mijn vraag was of de dagkaarten me echt helpen om dagelijks te schrijven. Ik voel me nu ietwat treurig. Waarschijnlijk omdat ik deze kaart niet goed kan interpreteren. En ik voel dat ik dat de laatste dagen altijd wel had met de kaarten. Ben ik weer even klaar met tarot?
Ik las net een stukje uit een nieuw boek WOW-methode. Ik heb heel veel zin om dat aan te schaffen omdat het pretendeert aan te zetten tot concrete acties maar mijn Hameltjes zijn nog niet overtuigd. Eens kijken wat die zeggen.
In ieder geval willen ze stoppen met dagkaarten op deze manier. So be it.
2023-07-22Ananda Tarot s10 Ik vroeg een kaart die mijn innerlijke blije delen kunnen helpen zich makkelijker te manifesteren.
Het is net alsof deze kaart wil zeggen dat ik niet teveel in mezelf moet duiken. Dat bedacht ik trouwens net ook: dat mijn hele leven wel bol staat van zelfontwikkeling en dat er nauwelijks ruimte is voor gewoon Zijn. Is het werken aan mezelf en het transformeren niet te zwaar aan het worden? Zou het niet fijn zijn om meer balans hierin te krijgen? Ik moest ook weer denken aan die ene keer met Kitty dat ik me relaxt voelde, gewoon door samen te zijn en niets te hoeven. Genieten.
Ja, ik wil dingen gaan doen omdat ze fijn zijn voor mijn zintuigen. Lekker bewegen, mooie dingen zien en horen. Fijne smaken proeven.
Dat maakt mijn innerlijke delen blij.
Ontdekken kan daar zeker ook bij horen maar dat hoeft dus niet dwangmatig. Laat alles maar gebeuren.
2023-07-21Haindl Tarot p10 Hoe veelzeggend is dit? Ik wil schrijven over het belang over me blij blijven voelen, mijn innerlijke delen de sturing geven ipv mijn hoofd. En ik trek deze kaart die op zich heel positief is uit een deck die ik heel zwaar vind.
Vervolgens ben ik afgeleid en ik lees oa een artikel over dana - vrijgevigheid. Heel mijn systeem protesteert omdat ik van mijn moeder altijd heb geleerd over tekorten en dat je altijd overal beter van moet zien te worden.
Deze 2 thema's komen samen in de kaart die Haindl 'Richness' noemt.

Over het eerste thema, blije buik versus zwaar hoofd: bij Mariska heb ik ervaren hoe fijn het is als ik niet gespannen ben in mijn buik en in plaats daarvan de blije delen in mijn buik volg. Die delen leven in het nu, hebben direct contact met mijn lichaam en zijn energiek. Ik ben een soort rattenvanger van Hamelen in die zin dat ik ze me kan laten volgen met een vrolijk muziekje. Als we zijn waar ik wil zijn ga ik zitten in de schommelstoel die ze me hebben aangeboden en dan doen zij hun ding. Ik hoef weinig tot niets voor te bereiden, mag achterover zitten genieten.
Vanuit die houding voel ik me positief en niet alleen. Vanochtend ontdekte ik dat de delen moeilijker op te roepen zijn, het lijkt alsof er een soort grauwe sluier over hen ligt en ik voel een grotere afstand tot hen.

Ik heb net iets gedaan wat ik best eng vond: de dierenarts Texel bellen - en ik merk hoe er via een soort snelweg door mijn keel angst naar mijn buik wordt gepompt. Het voelt echt aan als pompen, alsof er een orgaan in mijn hoofd zit dat als doel heeft angst door mijn lichaam te pompen. Dat is natuurlijk wat er gebeurt met stresshormonen. Nu ik dit schrijf komt er een soort muiterij in mijn buik. Beautiful People is wel een mooi nummer om die vrolijke delen in mijn buik op te roepen. Ik ontdekte door dat nummer dat ik een hippie ben: buttons uitdelen. Geweldig!
Ik heb Annemarie Ek net gevraagd of ze zin heeft om mee te gaan naar Bolsward om een aantal engelenschilderijen te bekijken. Mijn Hameltjes zijn er blij mee!
2023-07-21Goddesses Cards 39 Heeft deze kaart wel een relatie met waar ik graag over wil schrijven? Ik maak die relatie gewoon. ;-)

Gisteren weer een mooie sessie bij Mariska Kiey. Er waren veel delen die contact met mij wilden hebben en ik plukte er eentje uit. In eerste instantie was dat deel erg geïntimideerd en het koste moeite om haar vertrouwen te krijgen. Uiteindelijk lukte dat en toen werd het een vrij en blij kind. Zij liet me duidelijk zien dat het leven fijn en makkelijk kan zijn als ik niet telkens met alle macht probeer het onder controle te houden. Ik mag achterover zitten en toezien hoe het universum samenspant om dingen voor me te laten werken. Sterker nog: ik kreeg op het eind een schommelstoel aangeboden zodat ik als een wijze oma aanwezig kan zijn. Mariska noemde telkens 'zijn'.
Het blije kind maakte de poort open voor alle andere delen en prepareerde een injectie met allemaal positieve dingen zoals blijheid, liefde, licht. Ieder deel kreeg een prik en werd ook blij. Ik zag dat het managende deel van mij als een vrekkige verdorde boekhouder was. Die heeft geen fijne rol, die kan ik maar het best zoveel mogelijk aan de kant schuiven.

Ik voelde me fijn tijdens de sessie maar vroeg me af of ik dit gevoel kan bestendigen, of het überhaupt iets kan doen in de echte wereld. Ik werd een soort rattenvanger van Hamelen. Blazend op mijn fluit volgen de delen me in een vrolijke optocht. Dit geeft een heerlijk licht gevoel. Dan ga ik naar de situatie/het probleem waar ik nodig ben.
Met mijn fluit lok ik alle delen naar binnen en mag dan gaan zitten toekijken hoe mijn delen het oplossen. Wat ik nu pas merk: dit roept ook op om niet te gaan zitten piekeren. Mijn delen zijn in het hier-en-nu. Alleen de uitgedroogde boekhouder is in mijn hoofd. Tijdens de autorit merkte ik ook al hoeveel fijner het is om gedachteloos te zijn en alleen gewaar te zijn van mijn lichaam en mijn omgeving.
Ik merk de neiging om hard te gaan werken om dit inzicht vast te houden om er mee te gaan leven. Dat moet juist niet want ik mag dus ook gaan toezien hoe mijn delen hun intelligentie inzetten om niet meer onderdrukt te worden. Ik kan ze oefenen door ze zo vaak mogelijk hun gang te laten gaan en toe te juichen.

OK. Achterover zitten is dus vanaf nu mijn mantra. Alleen nog reageren op impulsen die vanuit mij komen. Er kwam een impuls om Monique te appen maar die impuls wordt uiteindelijk niet door veel delen gedragen. In ieder geval hoef ik het niet Nu te doen. Het is fijner om dit verder uit te werken. Gedachten die opkomen zijn gewoon gedachten. Hoe zit het met nieuwsgierigheid? Ik merk bv de neiging om op Messenger te kijken of mensen al gereageerd hebben. Daar komt een gevoel van spanning bij. Ik merk dat ik deels ook wil kijken omdat ik evt gevaar voor wil zijn. Hoe verder ik deze nieuwsgierigheid onderzoek, hoe meer ik merk dat het me fysiek geen goed doet. Het blijkt angst te zijn, niet nieuwsgierigheid.
Vanuit mijn gespannen buik lijkt er een direct lijntje te zijn met mijn amygdala?
De vrolijke kindsdelen zijn hier niet bij betrokken, die worden gepasseerd. Als ik me op hun oriënteer dan is er ruimte in mijn buik, een vrolijke aanwezigheid, geen spanning.
Betekent dit dat op hen oriënteren ook een remedie is tegen spanning? Ik denk het wel. Ik ga dan achterover zitten (in gedachten en in het echt) en spanning valt weg. Dat is uiteindelijk ontspanning.
Het mooie is dat ze alles zelf wel regelen. Ik scande even of er geen deel achter blijft maar dat is weer die manager die alles onder controle wil houden.
Als ik mijn aandacht naar buiten richt, naar dingen die ik wil doen of waarvan ik denk dat ik ze moet doen, dan ben ik niet meer met mijn aandacht bij Zijn. Als ik uitgeschreven ben, zeggen ze, mag ik mijn breiwerkje pakken en even in de tuin gaan zitten. Daarna zien we wel verder.
YES!

2023-07-20Goddesses Cards 39 Heeft deze kaart wel een relatie met waar ik graag over wil schrijven? Ik maak die relatie gewoon. ;-)

Gisteren weer een mooie sessie bij Mariska Kiey. Er waren veel delen die contact met mij wilden hebben en ik plukte er eentje uit. In eerste instantie was dat deel erg geïntimideerd en het koste moeite om haar vertrouwen te krijgen. Uiteindelijk lukte dat en toen werd het een vrij en blij kind. Zij liet me duidelijk zien dat het leven fijn en makkelijk kan zijn als ik niet telkens met alle macht probeer het onder controle te houden. Ik mag achterover zitten en toezien hoe het universum samenspant om dingen voor me te laten werken. Sterker nog: ik kreeg op het eind een schommelstoel aangeboden zodat ik als een wijze oma aanwezig kan zijn. Mariska noemde telkens 'zijn'.
Het blije kind maakte de poort open voor alle andere delen en prepareerde een injectie met allemaal positieve dingen zoals blijheid, liefde, licht. Ieder deel kreeg een prik en werd ook blij. Ik zag dat het managende deel van mij als een vrekkige verdorde boekhouder was. Die heeft geen fijne rol, die kan ik maar het best zoveel mogelijk aan de kant schuiven.

Ik voelde me fijn tijdens de sessie maar vroeg me af of ik dit gevoel kan bestendigen, of het überhaupt iets kan doen in de echte wereld. Ik werd een soort rattenvanger van Hamelen. Blazend op mijn fluit volgen de delen me in een vrolijke optocht. Dit geeft een heerlijk licht gevoel. Dan ga ik naar de situatie/het probleem waar ik nodig ben.
Met mijn fluit lok ik alle delen naar binnen en mag dan gaan zitten toekijken hoe mijn delen het oplossen. Wat ik nu pas merk: dit roept ook op om niet te gaan zitten piekeren. Mijn delen zijn in het hier-en-nu. Alleen de uitgedroogde boekhouder is in mijn hoofd. Tijdens de autorit merkte ik ook al hoeveel fijner het is om gedachteloos te zijn en alleen gewaar te zijn van mijn lichaam en mijn omgeving.
Ik merk de neiging om hard te gaan werken om dit inzicht vast te houden om er mee te gaan leven. Dat moet juist niet want ik mag dus ook gaan toezien hoe mijn delen hun intelligentie inzetten om niet meer onderdrukt te worden. Ik kan ze oefenen door ze zo vaak mogelijk hun gang te laten gaan en toe te juichen.

OK. Achterover zitten is dus vanaf nu mijn mantra. Alleen nog reageren op impulsen die vanuit mij komen. Er kwam een impuls om Monique te appen maar die impuls wordt uiteindelijk niet door veel delen gedragen. In ieder geval hoef ik het niet Nu te doen. Het is fijner om dit verder uit te werken. Gedachten die opkomen zijn gewoon gedachten. Hoe zit het met nieuwsgierigheid? Ik merk bv de neiging om op Messenger te kijken of mensen al gereageerd hebben. Daar komt een gevoel van spanning bij. Ik merk dat ik deels ook wil kijken omdat ik evt gevaar voor wil zijn. Hoe verder ik deze nieuwsgierigheid onderzoek, hoe meer ik merk dat het me fysiek geen goed doet. Het blijkt angst te zijn, niet nieuwsgierigheid.
Vanuit mijn gespannen buik lijkt er een direct lijntje te zijn met mijn amygdala?
De vrolijke kindsdelen zijn hier niet bij betrokken, die worden gepasseerd. Als ik me op hun oriënteer dan is er ruimte in mijn buik, een vrolijke aanwezigheid, geen spanning.
Betekent dit dat op hen oriënteren ook een remedie is tegen spanning? Ik denk het wel. Ik ga dan achterover zitten (in gedachten en in het echt) en spanning valt weg. Dat is uiteindelijk ontspanning.
Het mooie is dat ze alles zelf wel regelen. Ik scande even of er geen deel achter blijft maar dat is weer die manager die alles onder controle wil houden.
Als ik mijn aandacht naar buiten richt, naar dingen die ik wil doen of waarvan ik denk dat ik ze moet doen, dan ben ik niet meer met mijn aandacht bij Zijn. Als ik uitgeschreven ben, zeggen ze, mag ik mijn breiwerkje pakken en even in de tuin gaan zitten. Daarna zien we wel verder.
YES!

2023-07-18Tarot of Dreams s1 Een nieuw project: elke ochtend een uur schrijven adhv een dagkaart. Wat mooi dat nu Staven Aas uit de Tarot of Dreams naar voren komt.
De wil om iets te veranderen en de energie om dat te doen. Energie is sowieso iets wat me nu nog meer dan anders bezig houdt. Ik krijg steeds meer energie nu ik niet meer telkens word leeggezogen. Zondag ben ik naar Suzanne in Almere gegaan. Ik had haar al 20 jaar niet meer gezien en de rit zou anderhalf uur kosten. Effectief werd de heenreis 2,5 uur! Maar ik ben nooit echt uitgeput geraakt. Heb haar wel gevraagd of de radio uit kon maar dat is altijd al fijner voor me. De terugreis duurde ook 2 uur en ook toen niet uitgeput. Kortom: wat gaat het enorm veel beter met mijn energie!
Vanochtend merk ik wel een neiging om weg te lopen als mijn gevoel iets dieper lijkt te gaan. Bv bij de ademhalingsoefening op het grasveld werd ik ongedurig omdat het allemaal zo langzaam ging. Ik weet dat ik toen wegrende voor iets dat zich in mij roert. Ik had wel op het gras willen gaan liggen en mijn psoas voelen maar het gras was nog te nat. Hmmm... vandaag gaat in het teken staan van ontdekken wat (niet) gezien wil worden. Een week geleden heb ik de sessie bij Mariska natuurlijk niet af kunnen maken terwijl daar heel wat los probeerde te komen uit mijn lichaam. Dat schudden en schokken heb ik daarna niet meer op kunnen roepen.
Even terzijde: hoe groot mag deze tekst eigenlijk worden? Is er genoeg ruimte om een half uur in kwijt te kunnen? Voor de zekerheid even de tekst veilig stellen voordat ik straks ga opslaan. Het voelt weer suf om zo in het niets te gaan schrijven, gewoon om maar niet te stoppen met schrijven. Ik geloof echt wel dat het goed is voor mijn onderbewuste - dat waren de ochtendpagina's altijd wel - maar het voelt toch anders omdat het nu electronisch is. Nou ja, gewoon door blijven typen. Ook terwijl ik eigenlijk weer naar de wc moet.
Soms hoeft het er niet over te gaan dat je in de eerste klap al een meesterstuk neerzet. Soms mag je dreutelen, om dingen heen draaien, telkens opnieuw beginnen maar niet stoppen met bezig blijven. Dan kunnen mooie dingen ontstaan.
Mijn weerzin om verder te gaan wordt zowat fysiek. Ik moest al naar de wc maar nu komt er een grote druk bij op mijn keel. Ik word een beetje misselijk. Op de achtergrond leest iemand in mij mee die deze hele exercitie enorm veroordeelt. Wie is dat? Waarom mag ik me niet lekker voelen terwijl ik hiermee bezig ben? Wie probeert mij nu ervan te weerhouden om de diepte in te gaan? Natuurlijk is dat een deel dat niet gezien wil worden. Nu het wel is opgemerkt wordt de tegenwerking iets minder krachtig. Hoewel er wel een fysiek verschijnsel bij is gekomen: ik heb nu kippenvel en wil iets warms aantrekken. En/of iets aan mijn voeten want mijn blote voeten staan op de tegels en ik voel me nu net als vroeger in de keuken als ik moest afdrogen. Ik moest toen ook altijd naar de wc en daar had ik dan ook vaak diarree.
OK, het is nu 10:28. Ik blijf doorgaan tot 10:30 en dan neem ik een korte pauze om iets warms aan te trekken, thee te zetten en naar de wc te gaan.
En ik ga bedenken hoe ik mijn psoas spier straks ga ontspannen. Want ik weet zeker dat die veel diepe dingen tegenhoudt. Volgens mij is het geheim van die spier dat ik op mijn rug ga liggen met opgetrokken benen en mijn rug dusdanig laat ontspannen dat ik met een steeds groter oppervlak de ondergrond raak. Ja, ontspannen!
10:37. Ik las een berichtje op mijn horloge dat Helena trots en blij is. Ik wilde reageren dat ik trots en blij op/voor haar ben maar merk dat die reactie niet vanuit mijn kern komt. Niet dat het is gelogen, maar de reactie voel ik zo'n 7 cm onder mijn huid. In de kern voel ik zaken waar ik nog niet bij mag komen van mezelf. Er zit daar een soort wanhoop. Laat ik maar terug naar de bron gaan. Die wanhoop helemaal voelen. Wat zit daar onder? Eigenlijk een vrij laconiek en rustig gevoel. Ik zie mezelf liggen. Misschien ten teken dat ik die psoas oefening moet doen. Het is bijzonder neutraal en grijs daar, maar niet voorbij het licht. Het is meer een schild rond het licht. Dus er zit nog wat onder. O jee. Paniek. Vette wurmelende paniekdraden door elkaar. Als tentakels die door elkaar heen grijpen. Zijn dat energetische koorden? Ja, het voelt alsof ze hersenloos nog hun grijpwerk doen terwijl ze geen verbinding meer vormen. Zijn dat de koorden die ik heb afgesneden en liet rotten? Wat als ze nog in mijn systeem vastzitten en daar nog voeding vandaan krijgen en daarom er niet afvallen?
Hmm... onderzoeken waarop die koorden aanhechten, dus. Wat resoneert?
Ik onderzoek nu een vlezige tentakel die in mij vast zit. Blauwgrijs, erg stevig, ongeveer zo dik als mijn onderarm. Waar is die op aangehaakt? Een plek in mij die in nauwelijks durf aan te kijken, ik durf het eigenaarschap niet op te pakken. Bulshit, alles in mij is van mij dus ik ga het erkennen en vragen of het zich wil laten zien.
Het was een stuk dat zich heel smerig voelde en zich schaamde. Het gebruikte de aanhechting van de tentakel om minder zichtbaar te worden.
Ik krijg opeens een sterke behoefte om op facebook die nieuwe vrienden eraf te gooien waarvan ik vermoed dat ze tegen me zijn. Is dit afleiding of is dit een gevolg van de openheid die ik net heb verkregen? De behoefte om op te ruimen komt van diep in me, dus dat ga ik doen.
Amen.
2023-05-22Innerlijk Kind Tarot 19
2023-04-30Innerlijk Kind Tarot s6
2023-04-24Shadowscapes Tarot z6
2023-04-23Innerlijk Kind Tarot p14 drie van de harten
2023-04-11Rider Waite Tarot poortkaarten
2023-04-06Krachtdieren 12
2023-03-28Innerlijk Kind Tarot z5
2023-02-24Innerlijk Kind Tarot z5
2022-12-30Sweet Twilight Tarot 5
2022-12-19Innerlijk Kind Tarot b3
2022-12-19Innerlijk Kind Tarot b3
2022-11-21Rider Waite Tarot p9
2022-09-09Innerlijk Kind Tarot b6 Wat heb ik nodig? Kon weer niet slapen..9 september
2022-09-08Rider Waite Tarot p2 Pentakels Negen
2022-09-07Innerlijk Kind Tarot b5
2022-09-07Innerlijk Kind Tarot 14
2022-08-31Rider Waite Tarot p9
2022-08-17Rider Waite Tarot p9
2022-07-12Innerlijk Kind Tarot s6 staven 6
2022-07-07Rider Waite Tarot p9
2022-07-07Rider Waite Tarot p9
2022-07-06Innerlijk Kind Tarot s7
2022-07-01Rider Waite Tarot 12
2022-07-01Marsan's Bloemen z6
2022-07-01Hello Kitty Tarot z9
2022-07-01Powerdeck 23
2022-07-01Powerdeck 22
2022-07-01Tarot van het Goede 5
2022-07-01Innerlijk Kind Tarot 2
2022-06-30Orakel van de Verandering 11
2022-06-30Orakel van de Verandering 6
2022-06-30Innerlijk Kind Tarot deck
2022-06-30Innerlijk Kind Tarot z11
2022-06-28Rider Waite Tarot p9
2022-06-13Rider Waite Tarot p9
2022-06-04Rider Waite Tarot p9
2022-06-04Rider Waite Tarot p9
2022-06-04Rider Waite Tarot p9
2022-06-04Rider Waite Tarot p9
2022-05-29Rider Waite Tarot p9 pentakles 9
2022-05-03Rider Waite Tarot p12
2022-03-10LichtWesen kaarten 1 Dit is precies waar het ego me vandaan wil houden! Ik trok een kaart omdat ik zoveel buiten mezelf zoek: ik zoek bv wicca-attributen om te kopen, ipv dat ik rituelen ga doen. Waarom? Ik hoop dat die attributen me helpen bij mijn innerlijke wijsheid te komen, terwijl het shoppen me juist ervan wegleidt!!!
Het is goed om dat te voelen. Als ik weer afleiding zoek in shoppen: 'Wat is in deze situatie mijn doel / wens?'
2022-02-07Gummibärchen Tarot b6 Normaal gesproken gaat deze kaart over terugkijken op de jeugd, deze versie gaat echter over het heden. Verering, tegen iemand opkijken maar ook wederzijds respect doordat de rollen kunnen omkeren.
2022-01-23Rider Waite Tarot b2
2022-01-17Mystic Dreamer Tarot p14
2022-01-17Mystic Dreamer Tarot p14
2022-01-17Mystic Dreamer Tarot p14
2022-01-17Mystic Dreamer Tarot p14
2022-01-04Via Tarot z9
2021-10-16Mary-El Tarot b9 Opruimen valt me zo moeilijk omdat ik het perfect moet doen. Ik ontdekte dat er een grote angst achter zit.
Wellicht dat dit de enige kaart is in al mijn decks waar een grote aap op staat. Monkey mind...
De aap zit tussen de zwarte en witte pilaar. Boaz en Jachin. Tussen linker- en rechterhersenhelft. Wat betekent het ankh-symbool voor me? Het is bloedrood en staat voor het leven. Het leven hangt er maar een beetje bij, vastgehouden door de monkey mind. Zie ook de trap die naar de zon of ster leidt.
Er staat trouwens een schorpioen tegen de linkerpoot (voor de kijker rechts).
Vanochtend ben ik begonnen aan een zelfhulpboek ACT. Laat ik die grote aan in mijn hoofd maar eens het hoofd bieden. 😁
2021-10-14Innerlijk Kind Tarot b2 Ik wil van Leo scheiden. Gisteren heb ik bij Emma een kaart getrokken uit het dolfijnen en meerminnen orakel en die kaart stond voor je innerlijke kracht durven tonen. En nu deze kaart...
Ik geloof niet dat deze kaart betekent dat ik NIET moet scheiden, het betekent dat ik heel bewust moet kijken wat we wel en niet hebben. Inderdaad: ergens voel ik me nog tot Leo aangetrokken en geloof ik niet dat er ooit iemand zal zijn waar ik meer van kan houden. Het symbool van de regenboog is hier ook belangrijk: dood.
De polariteit tussen de seksen komt tot balans en integriteit. Mooi, maar dat kan nooit lukken als een partner helemaal geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn gevoelsleven. (Terwijl ik dit schrijf besef ik dat het complexer ligt).

De kaart roept op te mediteren over de diepere zin van de kaart. Dit was ik inderdaad van plan. Ik vind het nu moeilijk - te confronterend - om echt naar de kaart te kijken.
2021-08-07Monstertjes 24
2021-07-24Blue Rose tarot z11 Page Zwaarden. Het frappante van de Blue Rose Tarot is dat ik de teksten er nog niet heb bijgezet en bij deze kaart 3-Empress staat.
IK voel dit als een oproep van Spirit om te gaan leren over het priesteressenschap. Gisteren heb ik gekozen voor het pad van James Dean: de zelfverzekerde jongeman die alleen zichzelf nodig heeft en het avontuur opzoekt. Het lijkt niet te verenigen met priesteres worden maar is dat zo?
Ik weet nog steeds niet wat het priesteresschap eigenlijk inhoudt. Het lijkt me dat je dan een tussenpersoon bent naar een godheid of meester toe. Op het moment wil ik echter niet 'ten dienste staan van.' Ik wil mijn eigen weg gaan. Het is heel waarschijnlijk dat dat me tot priesteres gaat maken, maar ik ga niet solliciteren. Ik bied me aan op de markt en kijk dan wie er behoefte heeft aan mijn diensten, waar ik het best mee match. Want dat is mijn spirit vandaag: ik ben waardevol en hoef geen genoegen te nemen met kruimels.

En nu even rusten want ik loop risico dat ik nu op reserve-energie teer.
2021-07-19Faeries Oracle 3 Prachtig!
Ik vroeg om hulp en een reminder om me open te stellen voor Spirit, zodat ik ruimte in mezelf maak. Stoppen met wilskracht en dingen laten gebeuren. Ik vroeg om een “borstspreider”.

Deze kaart nodigt me uit om te vertrouwen op een hulpzame kracht. Het voelt raar om me achter deze guardian te “verstoppen” omdat ik altijd ben gewend het zelf te doen. Maar hey, de bedoeling van de borstspreider is juist dat ik leer dingen te laten gebeuren
2021-07-19Faeries Oracle 3 Prachtig!
Ik vroeg om hulp en een reminder om me open te stellen voor Spirit, zodat ik ruimte in mezelf maak. Stoppen met wilskracht en dingen laten gebeuren. Ik vroeg om een “borstspreider”.

Deze kaart nodigt me uit om te vertrouwen op een hulpzame kracht. Het voelt raar om me achter deze guardian te “verstoppen” omdat ik altijd ben gewend het zelf te doen. Maar hey, de bedoeling van de borstspreider is juist dat ik leer dingen te laten gebeuren
2021-07-10Faeries Oracle 17 Ochtendpagina's

Ik bedacht weer hoe moeilijk ik het vind om dingen op te ruimen. In de badkamer keek ik rond en ik ergerde me aan de drukte op de wastafel. Opeens bedacht ik: ik wil de dingen niet zozeer opgeruimd hebben, maar geïntegreerd. Meteen wist ik waar de spulletjes heen konden: de tandpasta in de beker bij de andere tandpasta, de tandenraggers achter het deurtje, de deo hoefde ook niet te blijven staan. Het was zo eenvoudig en ik werd blij van het resultaat.
Als ik daarentegen dacht aan opruimen, kostte elke mentale verschuiving me energie. Ik was al uitgeput voordat ik daadwerkelijk begon de zaken aan te passen want het plaatje in mijn hoofd bleek nooit helemaal te kloppen.

Nu ook als ik naar de tandenstokers op mijn buro kijk. Als ik het opruim kan ik het niet zo makkelijk meer pakken als ik nu kan. Als ik het laat liggen is het troep en dan stoor ik me eraan. Dit ene voorwerp kost me enorm veel energie, want wat ik er ook mee doe, ik doe het nooit goed. Nu de andere benadering: integreren.
Dan wil ik het heel makkelijk even in een laatje doen. Het beeld van mijn bureaublad is dan minder onrustig en ik kan de stokers snel pakken als ik er behoefte aan heb. Binnen een fractie van een seconde weet ik wat me blij maakt. Nu even doen. Yep. Blijer!
Zo ook het oplaadkabeltje met zijn mooie metalic kleur. Het is rustiger als het even uit beeld verdwijnt, zonder dat ik daarna uren ernaar moet zoeken. Ook in het laatje.
`
Er is nog meer ruimte gekomen en nu ligt alleen de netwerkkabel nog in de weg. Ik heb hem even in mijn laptop gestoken. Als ik nu geen goede internetaansluiting krijg werkt het niet en dan mogen de kabel en grote stekkerdoos naar de computerkast in Leo's kamer. Uit het zicht maar wel geïntegreerd in mijn leven. Nu ligt het even op de stoel met andere computerspullen die nog weg moeten. Dat moet ik natuurlijk niet zo laten liggen maar voor nu ben ik tevreden met die hoek van mijn buro. Yeah! Niet opruimen maar integreren. Dit staat ook ergens voor, denk ik. Dit wordt de tekst van mijn dagkaart. Wellicht dat de kaart zelf nadere info kan geven.

This card in a reading can indicate great vitality, victory, or triumph, confidence, and power.
2021-07-10Bron van wijsheid kaarten 9
2021-05-30Innerlijk Kind Tarot z5
2021-05-16Cosmic Tribe Tarot 16 Vandaag merkte ik dat ik meer moet opruimen in lijf, geest en huis om de energie van de Godin beter te laten stromen.
Mijn hoofd heeft nog maar een beperkte capaciteit om nieuwe informatie op te nemen en ik vroeg me af wat ik daarover mag weten.
Het plaatje wat nu wordt getoond is wel enorm treffend: een onrustige stapel van allemaal schreeuwende beelden. De Toren: externe structuren die je doen instorten.

En de tekst: Only faith can guide us through this time of great and difficult change.
2021-05-16Chaplin gedicht 1 Wat de godin vandaag van mij vraagt.

Als ik emotioneel lijden ervaar, betekent dat dat ik haar op dat moment met eer. Van mezelf houden is van de godin houden en vice versa
2021-05-15Goddesses Cards 17 Hoe kan ik energie van de godin ontvangen?
Mijn schaduw accepteren
2021-05-14Faeries Oracle 4 Ik heb me net voorgenomen om mijn priesteresschap te ontwikkelen. Elke dag wil ik een kaartje trekken dat me hierbij gaat helpen. Wat mooi dat juist het ultieme mannelijke principe zich hier laat zien!

"Draw me not without cause, nor return me without honor" is het mannelijke principe. Voor mij geeft het aan dat mijn yang zich dienstbaar wil opstellen aan mijn ying. Vandaag ga ik nog geen concrete invulling zoeken voor het priesteressenschap, ik ga me priesteres voelen zonder dat ik hoef te weten welke rituelen en outfits daarbij horen.
2021-05-09Haindl Tarot p1 Ik voel dat ik weer door een zwarte put mag vallen. Deze kaart symboliseert dat, helpt me
2021-05-07Deviant Moon Tarot z12 Ik zit in de naweeen van de chocobliss en deze kaart komt op de vraag wat er is opgeruimd.
Zou er iets van mijn overmatig denken zijn opgeruimd? En blijft het dan weg?
Ik voel in ieder geval dat mijn 3e chakra niet te overheersend is en mijn 2e alle ruimte geeft.
2021-05-07Faeries Oracle 3 Gisteravond een halve chocobliss genomen.
Ik voelde me enorm vredig en het viel me op dat mijn onderste chakra's 'uitgelijnd' voelden. Alsof ze netjes boven elkaar hun werk deden.
Vanochtend voelde ik me nog steeds liefdevol maar mijn chakra's waren niet meer uitgelijnd. Alsof mijn zonnevlecht heel erg rechts zat en mijn 2e chakra klein maakte en naar links drukte. Zoals ze nu voelen kan er eigenlijk geen energie tussen stromen omdat ze niet op elkaar aansluiten.

Vanmiddag ga ik weer een chocobliss nemen en voelen hoe ik mijn chakra's zelf kan uitlijnen. Deze kaarten gaan me info geven voor dat proces.

Deze kaart is voor het complete proces:
Wauw, het plaatje zonder de tekst is al prachtig. Waker bij de poort. Licht dat van boven komt en uitwaaiert over de aarde. Dat is mijn functie. Hiervoor mogen mijn chakras worden uitgelijnd. '

De tekst: We cannot make the mystical experience happen to us; we can only open our hearts wider and wider until we are ready, usually only momentarily, to receive it. This gateway will also lead to significant change in our lives. The passage through such a gate changes us.

Ik laat deze goed bezinken voordat het tijd is om evt kaarten te trekken voor individuele chakra's
2021-05-06Haindl Tarot 5 Ik wil eigenlijk deze vraag niet stellen omdat ik bang ben dat ik acties moet nemen die ik eng vind, als retractie op het antwoord.
Daarom ga ik er maar blindelings in: wat kunnen de kronieken zeggen over het effect dat mijn relatie met Leo heeft op mijn groei en blijdschap. Ik vermoed dat het tijd is voor me om zijn slechte energie en dus hem los te laten.

Deze kaart geeft duidelijk aan dat hier traditie en overdracht van spiritualiteit plaatsvindt. Er wordt ook veel verwezen naar het patriarchaat. Wellicht dat mijn relatie met Leo ook een mogelijkheid geeft om mijn vrouw-zijn te accepteren en ontwikkelen.
Mooi. Kan ik daar op vertrouwen en de vraag even met rust laten?
2021-04-21Chaplin gedicht 2 O ja, als ik ben gekwetst omdat ik zelf nog niet genoeg ben geheeld, mag ik dat niet op de ander afwentelen. Dank!
2021-04-21Ananda Tarot z8 Ik had al gezien dat ik last had van de overtuiging dat ik slecht ben als ik niet kan geven wat iemand vraagt. Ik vroeg me af of er nog meer is wat ik mag leren mbt de reading die ik straks aan Bart ga geven.
Ik mag er veel onbevangener ingaan, met de onschuld van een kind. Dat ga ik dan maar doen. :)
2021-04-21Universal Tarot 3 Zonet geprobeerd de kronieken te openen voor Bart, die een enorme waslijst met vragen voor me had. De kronieken gingen niet open, ze wachten tot hij erbij is.
Hier zal ik ook weer veel over mezelf leren. Ten eerste merk ik hoe moeilijk ik het vind dat hij zo ontzettend veel vragen vroeg, ik moet Nee zeggen tegen een groot deel van die vragen en daarbij gaat voor mij een stuk harmonie verloren, omdat er strijd komt. Ik kan er donder op zeggen dat hij helemaal geen strijd ervaart en dat dit de gewoonste zaak van de wereld voor hem is. Hier is een overtuiging van mij actief: mensen mogen alleen vragen wat ik kan en wil geven. Of: ik ben slecht als ik niet kan geven wat iemand vraagt. Ja, dat is 'm.
Is dat waar? Nee
Hoe voel ik me als ik dat denk? Opgejaagd, ik scan de hele tijd of iemand niet iets zou kunnen vragen wat ik niet kan geven. Ik probeer dat voor te zijn door óf enorm goed te zijn óf de persoon tegen te houden.
( Hoe zou ik me willen voelen? Open. Aanhoren wat iemand wil, voelen waar ik invulling aan kan geven en waar niet en dat duidelijk en vriendelijk aangeven. NB. Elke keer kan het anders voor me voelen dus dit is een fijne en behulpzame insteek. )
Wie zou ik zijn zonder de gedachte dat ik slecht ben als ik niet kan geven wat iemand vraagt? Rustig, krachtig, mezelf, steun voor mezelf en anderen.

Ik doe er goed aan om niet altijd te geven wat iemand vraagt.
Ik ben slecht als ik altijd geef wat iedereen vraagt.
Mensen zijn slecht als ze vragen wat ik niet kan geven.
2021-04-20Tarot van het Goede s14 Straks ga ik Marloes bellen. Ik wist al dat we weer over het deck moeten praten en deze kaart is wel de mooiste aanmoediging daartoe die ik kan wensen. Enorm dankbaar.
2021-04-19Heart of Faerie Oracle 29 Terugkijkend op vandaag: wat kan er gezegd worden over mijn streven om mijn frequentie te verhogen?
O ja, ik was het alweer vergeten. Toen ik buiten wandelde en de vogels zo uitbundig hoorde zingen bedacht ik dat het luisteren naar de natuur enorm frequentieverhogend werkt.
Terwijl ik dit schrijf merk ik toch een onzekerheid. Is het inderdaad frequentieverhogend? Kan ik dat ergens bevestigd krijgen?

Wat weerhoudt me ervan om mijn eigen oordeel te vellen? Waarom moet ik naar een externe autoriteit kijken?

Mijn hart zegt dat er geen betere manier was om mijn frequentie te verhogen dan te luisteren naar de vogels en daar blij van te worden. Maakt niet uit wat evt een ander zou zeggen, dit is mijn waarheid!
Vertrouwen op mijn eigen oordeel maakt me ook erg blij.
2021-04-19Tarot van het Goede b14 Deze kaart ook gedeeld in de studiegroep met het aanbod om een kaartje te trekken.
Het verhogen van mijn frequentie heeft mijn hoogste prioriteit en deze deelactie werkt daar ook aan mee. Het is belangrijk om niet alleen te navelstaren, maar juist dingen te doen. (En het helpt me om Tarot van het Goede op orde te krijgen zodat ik daarna mijn andere decks kan digitaliseren)
Vandaag hoeft geen werkdag te worden, gewoon lekker genieten is al bijzonder frequentieverhogend.
2021-04-17Golden Botticelli Tarot z13 Ik stap nu de kronieken binnen met mijn lichtwezens, die ik expliciet heb gebeden me de juiste vragen te laten stellen.
Ik krijg een druk in mijn hoofd en merk dat de energie wel erg veel en hoog is. Ik ben er nog niet helemaal aan toe om de frequentie aan te kunnen die het Licht spreekt, maar met dit bezoek aan de kronieken wordt de bandbreedte verhoogd.
Ik wil graag verdere heling vragen.
Word naar een soort operatiekamer gebracht en de instrumenten zijn licht, ze bestaan uit licht. Allerlei vormen die ik nauwelijks kan zien laat staan begrijpen. Overheersend is het ontvettend krachtig uitstralen van licht. Laat ik ook beseffen at ik slechts een fractie zie van dt licht. Ik mag kiezen wat nu kan worden geheeld. Ik kan mijn geestelijke ogen laten 'opereren' zodat ze meer licht zien.
Bij het afwegen van die optie voel ik mijn buik spannen. Ben ik er al klaar voor, moet ik niet eerst nog mijn zonnevlecht helen? Nee, dat hoeft niet. Ik mag het spannend vinden, het gaat om wat ik kies.
Ja, ik wil heel graag mijn derde oog en mijn zicht helen. Alzo geschiede.

Mijn lichtwezens staan ook in de ruimte in de kronieken gewoon omdat ik het ze gevraagd heb.

Mijn pijnappelklier kan wel gereinigd worden maar mijn systeem is nog niet zover dat de klier kan worden geactiveerd.
Wat moet ik eerst helen en sterken?
De angst die ik meedraag in mijn solar plexus. Ik mag kijken naar de verhalen die ik bedenk als ik me ergens over schaam of me schuldig voel. Die verhalen dienen me niet meer, alleen de Waarheid dient me.
Bv gisteren het bezoek aan mijn vader: ik bedacht verhalen waardoor ik kon verdedigen dat ik later was dan anders, verhalen die geen leugens zouden zijn maar me wel mooier zouden afschilderen als liefhebbende dochter. De waarheid was gewoon dat ik een half uur later was vertrokken omdat ik daar zin in had. Ik heb dat nooit gezegd maar het mooiste is dat ook nog dat lieve meisje uit de zorg tegen me zei dat het zwaar voor me is. Als ik daar aan terugdenk, was zij op dat moment een lichtwezen, een werktuig van god. Mooi!
Ja! als ik niet meer verhalen ga bedenken om de waarheid te versluieren verlies ik al veel minder kracht.
Deze tekst ga ik bij de betreffende dagkaart plakken.
2021-04-17Golden Botticelli Tarot z13 Ik stap nu de kronieken binnen met mijn lichtwezens, die ik expliciet heb gebeden me de juiste vragen te laten stellen.
Ik krijg een druk in mijn hoofd en merk dat de energie wel erg veel en hoog is. Ik ben er nog niet helemaal aan toe om de frequentie aan te kunnen die het Licht spreekt, maar met dit bezoek aan de kronieken wordt de bandbreedte verhoogd.
Ik wil graag verdere heling vragen.
Word naar een soort operatiekamer gebracht en de instrumenten zijn licht, ze bestaan uit licht. Allerlei vormen die ik nauwelijks kan zien laat staan begrijpen. Overheersend is het ontvettend krachtig uitstralen van licht. Laat ik ook beseffen at ik slechts een fractie zie van dt licht. Ik mag kiezen wat nu kan worden geheeld. Ik kan mijn geestelijke ogen laten 'opereren' zodat ze meer licht zien.
Bij het afwegen van die optie voel ik mijn buik spannen. Ben ik er al klaar voor, moet ik niet eerst nog mijn zonnevlecht helen? Nee, dat hoeft niet. Ik mag het spannend vinden, het gaat om wat ik kies.
Ja, ik wil heel graag mijn derde oog en mijn zicht helen. Alzo geschiede.

Mijn lichtwezens staan ook in de ruimte in de kronieken gewoon omdat ik het ze gevraagd heb.

Mijn pijnappelklier kan wel gereinigd worden maar mijn systeem is nog niet zover dat de klier kan worden geactiveerd.
Wat moet ik eerst helen en sterken?
De angst die ik meedraag in mijn solar plexus. Ik mag kijken naar de verhalen die ik bedenk als ik me ergens over schaam of me schuldig voel. Die verhalen dienen me niet meer, alleen de Waarheid dient me.
Bv gisteren het bezoek aan mijn vader: ik bedacht verhalen waardoor ik kon verdedigen dat ik later was dan anders, verhalen die geen leugens zouden zijn maar me wel mooier zouden afschilderen als liefhebbende dochter. De waarheid was gewoon dat ik een half uur later was vertrokken omdat ik daar zin in had. Ik heb dat nooit gezegd maar het mooiste is dat ook nog dat lieve meisje uit de zorg tegen me zei dat het zwaar voor me is. Als ik daar aan terugdenk, was zij op dat moment een lichtwezen, een werktuig van god. Mooi!
Ja! als ik niet meer verhalen ga bedenken om de waarheid te versluieren verlies ik al veel minder kracht.
Deze tekst ga ik bij de betreffende dagkaart plakken.
2021-04-17Mystic Dreamer Tarot p6 Nav de vraag over de hulp uit het Lichtrijk: ik kan kiezen waar ik energie en aandacht aan geef. Terwijl ik met deze vraag bezig ben merk ik dat ik weer afgeleid ben. 'Petty problems'
Wat raadt het Licht me aan om te doen om meer aan het licht te brengen? Ik wil op fb een bericht zetten over het financiële wanbeleid in de zorg.

Ik houd de drakensteen in mijn hand en de boodschap is dat ik nog sterker mag worden. Het helen van mijn chakra's heeft al enorm geholpen, ik laat me minder meeslepen in de drama's van anderen. Ik mag echter nog meer kracht vergaren. Daarvoor kan ik de kronieken instappen, samen met mijn Lichtwezen. Daar zal ook de vraag over gidsen in de kronieken worden beantwoord.
2021-04-17Mystic Dreamer Tarot p6 Nav de vraag over de hulp uit het Lichtrijk: ik kan kiezen waar ik energie en aandacht aan geef. Terwijl ik met deze vraag bezig ben merk ik dat ik weer afgeleid ben. 'Petty problems'
Wat raadt het Licht me aan om te doen om meer aan het licht te brengen? Ik wil op fb een bericht zetten over het financiële wanbeleid in de zorg.

Ik houd de drakensteen in mijn hand en de boodschap is dat ik nog sterker mag worden. Het helen van mijn chakra's heeft al enorm geholpen, ik laat me minder meeslepen in de drama's van anderen. Ik mag echter nog meer kracht vergaren. Daarvoor kan ik de kronieken instappen, samen met mijn Lichtwezen. Daar zal ook de vraag over gidsen in de kronieken worden beantwoord.
2021-04-17Krachtdieren 35 Als ik de hand van een lichtwezen vasthoud, ben ik beter in staat het duister te aanschouwen.
Het lichtwezen staat rechts van mij, samen kijken we in een duistere afgrond waar een duistere stad ligt. Zonder die hulp had ik het niet aangekund omdat het te groots en afschrikwekkend is. Ergo: het lichtwezen maakt mij groter en sterker.
Wie is hij? Hoe kunnen we elkaar aanvullen? Hoe kan ik met hem de goddelijke wens vervullen?
Wie hij is weet ik nog niet via deze kaart, maar het geeft wel een overduidelijke boodschap: 'Weet dat kleinheid niet bijdraagt aan een betere en veiligere wereld.'

OK. Ik ben overtuigd. Als ik samenwerk met het Licht word ik grootser en draag ik bij aan een betere en veiligere wereld.
2021-04-14Bohemian Gothic Tarot s3 Mijn buik reageert vanuit angst, mijn hart vanuit liefde. Als ik een grote drang krijg om NU iets te doen, is dat een reactie op angst. Dat maakt me kortzichtig.
Ik mag leren om op die momenten juist mijn hart te gaan voelen. Het is best een grote aanpassing in mijn gedrag, dit moet echt geoefend worden.
Bij paniek naar mijn hart gaan.
2021-04-14Chaplin gedicht 9 Denken maakt me in de war. OK. Ha ik in plaats van piekeren over de garagescbuifdeur naar mijn hart moeten gaan?
Ik merk nu een drang vanuit mijn buik om me te doen gelden, mijn hart zegt echter dat ik eerst mag onderzoeken of het inderdaad allemaal zo erg is. Mijn hart zegt ook dat het niet allemaal NU moet, ik kan rustig deze week een kruiwagen kopen en dan kijken of die erdoor kan.
Mijn buik wil overigens wel alle raad vanuit het hart torpederen. Als mijn hart zegt dat ik rustig iets kan doen vindt mijn buik dat ik NU een kruiwagen op internet moet zoeken.
De energie is er voorafgaand aan de gedachte.
Net een op hol geslagen ridder. De buik moet het hart dienen, niet omgekeerd.
Wat helpt mij om hart en buik in de goede relatie te brengen, waarbij hart de richting uitzet en buik zorgt dat dingen gaan gebeuren.
Zoal het plaatje dus eigenlijk.
2021-04-14Rider Waite Tarot z10 Terugkijkend op de boosheid van gisteren...
Goh, ik had het idee dat het goed was om mijn boosheid onder ogen te komen, deze kaart spreekt van hysterie. Het heeft me slaap gekost, het halve gesprek met Marloes is gegaan over mijn boosheid. Hmmm... misschien inderdaad wel iets hysterisch...

Was er wel zo veel aan de hand? Heel mooi wat hier staat: De kaart verwijst eerder naar een reactie op problemen dan op de problemen zelf. De situatie is lang niet zo slecht als ze lijkt.

En toch was het belangrijk om mijn boosheid goed te doorvoelen. Anders had ik het nooit kunnen relativeren zoals ik nu kan. De kracht van de boosheid was ook leerzaam, ik zal eens een kaart trekken om te kijken of ik daar nog iets mee kan.
2021-04-11Tarot van het Goede s6 Is dit waar ik (mijn ego) uiteindelijk bang voor is?
Nu is het tijd mijn kronieken te openen.

Gedaan en ze hebben al mijn chakra's geheeld. Per chakra moest ik aangeven dat ik er klaar voor was dat ze geheeld werden en ze gingen aan de slag. Nu mag ik helen. Mijn gidsen en engelen zullen me steunen tijdens mijn heling.
2021-04-11Tarot van het Goede p9 ik ben er al achter gekomen dat ik mezelf onvrij maak door mee te gaan in mijn gedachten. Zonet was ik aan het surfen naar iets, keek even in mijn mail en voelde paniek omdat ik 'nog zoveel moet.
Bam! Weg vredig gevoel. En er is een gevoel van urgentie, alsof ik nog veel meer moet bedenken wat nog moet zodat uiteindelijk het resultaat is dat ik in paniek ben.
Ik ben overprikkeld. Ook als ik nu mijn adem probeer te volgen naar mijn buik, geeft dat me extra stress.
Terwijl ik echt zonet vredig en relaxed was!

Wat wil mijn ego me zeggen? Dat mijn wereld op het punt staat in te storten. Ik moet een beetje lachen nu ik dit opschrijf. Maar het is wel wat mijn ego nu zegt.
Waar ben ik bang voor?
2021-04-11Tarot van het Goede z8 Jeetje, mijn vraag was meer te weten over mijn gevoel van onvrijheid. Ik had nog niet de tekst van deze kaart aangepast en dit kwam eruit: 'To free ourselves of the difficulties that hold us in chains we must first understand what is really important for us.'
Het voelt zeker waar want op het moment heb ik alleen maar het gevoel dat ik reageer. Ik reageer op de hebberigheid van Jolanda, ik voel weerstand tegen het claimen van Leo. Ik verwijt mezelf dat ik mijn eigen vrijheid niet opeis en eigenlijk weet ik helemaal niet wat ik WEL wil.
Wat is echt belangrijk voor me? Vrede en geluk voelen.
Wat heb ik daarvoor nodig? Stil zijn en in mijn diepste zelf duiken.

Nu ik dat doe merk ik dat mijn ego uiteindelijk geen macht over me heeft. Als ik dan denk aan bv Jolanda, merk ik dat het de moeite niet waard is om me er druk over te maken. Mijn vrede is belangrijker voor me dan mijn principes.

En toen ik nog geïdentificeerd was met mijn ego dacht ik dat het zo'n ontzettend belangrijk probleem was!
2021-04-11Tarot van het Goede z8
2021-04-11Tarot van het Goede p13 Ik wil dagelijks gaan schrijven via de dagkaarten. Vandaag is mijn thema 'tekort versus overvloed'.

Koningin van Aarde, wat mooi. De koningin heerst niet over de aarde, maar ze is er een mee. De aarde kent altijd cyclische bewegingen: na regen komt droogte, na zomer komt winter om weer op krachten te komen.
Tekort doet vragen en zet daarmee ook in beweging. Wat maakt dat ik er zo'n issue van maak, allemaal gericht op Jolanda? Daar mag ik naar kijken, anders blijft het abstract en nietszeggend.
OK Jolanda: ik vond haar al vervelend toen ik haar belde omdat ze van mij een sprookje had gewonnen. Ze wijdde nogal uit over een aanvaring die ze had gehad tijdens een cursus. Alle schuld legde ze buiten zichzelf. Het was zo extreem dat ik me kon voorstellen dat de cursusleidster terecht haar had aangesproken op haar gedrag.
Ik heb toch een meditatie voor haar gemaakt, ingesproken en naar haar toe gestuurd. Dat heeft me zowat een dag werk gekost (dit blijft steeds terugkomen) en ze zei dat ze er met plezier naar zou luisteren. NOOIT meer iets van gehoord. Net als van andere mensen niet waar ik een meditatie voor had ingesproken, trouwens.
En nu kwam ik haar weer tegen omdat ze had gevraagd om een mini-reading om te kijken of de Akasha kronieken iets voor haar is. Toen ik eraan toekwam om voor haar te lezen zag ik weer onze berichten op Messenger en ik besloot niet voor haar te gaan lezen omdat het me te veel energie kostte.
Telkens merk ik weer dat als er iets wordt aangeboden, ze er als de kippen bij is, terwijl ze niets van zich laat horen als haar iets wordt gevraagd. Ook in de sisters-groep begint ze steeds grotere dingen te vragen. Ik begin ook actief te zoeken naar bewijzen dat ik hierin gelijk heb, wil op het moment ook gaan zoeken. Ik wil gelijk hebben, voel dat mijn hele buik zich spant.
Waarom? Wat geeft gelijk krijgen me? Wil ik me verongelijkt voelen omdat ik kan bewijzen dat ik word gebruikt?
Ik ben onzeker over mijn gevoel, ik wil me niet misbruikt voelen en wil eigenlijk niet geloven dat mensen dat doen. Als ze dat doen, zijn ze er zich niet van bewust, is mijn mantra.
En dan moet ik ze bewust maken.
Dit geeft me rust want ik heb nu het gevoel dat ik de belemmerende overtuiging heb: Ieder mens moet liefde voelen en uiten. Als ze dat niet doen, moeten ze worden geholpen. ik faal als mensen na mijn hulp nog steeds niet liefdevol handelen.

Een drieledige overtuiging:
a) Ieder mens moet liefde voelen en uiten.
b) Als ze geen liefde voelen en uiten moeten ze worden geholpen.
c) ik faal als mensen na mijn hulp nog steeds niet liefdevol handelen.
En uiteindelijk is mijn grootste probleem dat ik me onvrij voel
2020-02-06Bright Idea Deck z13 Wat weerhoudt me ervan mijn rauwe kracht (Haindl S13) te tonen? Dit deck staat voor mij voor beheersing en is saai. Aptitude betekent aanleg. Haha dat klopt natuurlijk wel. Van nature ben ik beheerst. Het is natuurlijk veel makkelijker om op de oude manier door te gaan.
de vragen ter exploratie zijn erg goed. Bv 5: stel je iemand voor die wel rauwe kracht toont en niet zo mak is als een schaap. Welke talenten en eigenschappen heeft die persoon? Kan je aan zo iemand hulp vragen?
2020-02-06Haindl Tarot s13 Vraag: wat wil mijn ziel nu. Deze kaart staat voor een erg wilde vrouw, die haar passie en extase ongehinderd laat stromen. Een oerkracht. Doet me denken aan de leeuw die ik ben in schaapskleren.
Deze kaart roept me dus ook op om mezelf niet meer in te houden maar mijn echte kracht te tonen en uiten.
2019-06-15Cosmic Tribe Tarot z11 Heel duidelijk antwoord: mediteren om mezelf los te maken van mijn anaylytische geest.
2019-06-15Fey Tarot 16 Waar de stress vandaan komt: mijn zekerheden vallen uit elkaar. Het is een verandering van buitenaf en dat is eng. Ik kan en wil ook wel herkennen dat uiteindelijk het raakvlak met de aarde en het materiële losser wordt, maar dat de basis uit het universum voortkomt en daar naartoe groeit.
Dus: eigenlijk is het niet erg dat de grond onder mijn voeten wegvalt. Alleen linksig kan daar niet mee omgaan. Hoe kan ik linksig stoppen weg te vluchten?
2019-06-15Universal Fantasy Tarot z2 Ik voel nu zoveel stress. Wat is er aan de hand? Geblinddoekt. Een draak boven me, ik kan hem niet zien en probeer hem te ruiken. Heb ik stress over mijn ogen? Best wel. Ik sta in tweestrijd. En ik ben blind. Misschien weet ik onbewust dat er iets ergs is met mijn oog. Of ik erger me er alleen maar aan dat ik zo beperkt wordt. Volgende kaart: waar komt de stress vandaan.