vorige  tarotpagina  volgende
https://images.chakra-san.nl/bronwijsheid/11.png
... Text lezen ...

Bron van Wijsheid kaarten

11 - De Maagd / Hoer

Kernwoorden

Niet-werkende emotionele of seksuele relaties. Voor een man, de schaduw. Voor een vrouw, de projectie van een 'geweldige man' of 'afschuwelijke man'. Onvervulde liefde. Een onbereikbaar ideaal. Een vrouwelijke spirituele gids. Psychoseksuele volledigheid.

Voor een man vertegenwoordigt deze kaart een onweerstaanbare vrouw die zijn leven kan veranderen. Hij moet deze ideale vrouw met zijn realiteit integreren; als hij hierin niet slaagt, zal hij zijn partners in twee categorieën blijven indelen: maagden en hoeren. Intimiteit kan leiden tot het afbrokkelen van een ver en perfect ideaal, maar als de vrouw een ideaal blijft kan de relatie niet tot wasdom komen. De aspecten van maagd en hoer moeten verenigd worden omdat anders een pijnlijke, ongelukkige relatie het gevolg zal zijn.

Voor een vrouw is deze kaart een teken dat zij aspecten van de hoer/maagd in zichzelf moet oplossen. Ze kunnen verwijzen naar een emotionele maagd, die op een bepaald niveau altijd afgezonderd blijft. Misschien is seks wel het enige dat zij in een relatie met de ander deelt. De kaart kan ook een verwijzing zijn naar een emotionele hoer die haar identiteit, trots en kracht verkoopt.

Als mannen en vrouwen deze twee helften integreren, kunnen zij groeien. De vrouw zal een volledige vrouw worden met al haar krachten. De man zal de totaliteit van een vrouw accepteren en daardoor zelf volledigheid vinden. De kaart kan naar liefde verwijzen, maar ook waarschuwen voor een keuze tussen principe en persoonlijk gewin of tussen kunst en winst.

Omgekeerde betekenis

Dit verwijst naar evenwicht. Gelukkige relatie in het werk en in de liefde. Een persoon of situatie is alles wat gewenst is. Succesvol compromis. lntegratie met iemands anima/animus (zie kaart 9). Een goede minnaar. Voldoening. Een persoon die zowel hoer is als maagd en wanneer men beide is, is men geen van tweeën.

Met de woorden van Jung

De anima is bipolair en kan daarom het ene moment positief en het andere moment negatief lijken; nu eens oud, dan weer jong; nu eens moeder dan weer maagd; nu eens de goede fee dan weer de heks; nu eens de heilige dan weer de hoer.
Vrij vertaald naar C.C. Jung, Aion